Forberedelser og reise

Som nevnt i innledningen til disse sidene besluttet vi i løpet av høsten 2001 at vi skulle besøke Anne og Paul i Colombo. Vi hadde også lyst til å ta med et par venner fra Skiptvet - Marit og Arne.

Billetter
Etter at tidspunktet var klart - en eller annen gang i løpet av februar, ble neste oppgave var å ordne billetter. Dette viste seg å bli en utfordring. SwissAir som hadde hatt regelmessige ruter til Colombo var usikre p.g.a. økonomiske problemer. Turoperatører som høsten 2001 hadde charterturer nedover hadde sluttet med dette etter attentatet mot flyplassen i Colombo ble gjennomført av de tamilske tigrene tidligere på høsten.

Vårt utmerkede reisebyrå foreslo å reise via Østerrike, med Austrian Airlines og Lauda Air. Dette kostet ca. kr 9200 pr. pers., og ga oss en ventetid på 10 timer! i Wien.  Paul foreslo derfor at han skulle sjekke med det reisebyrået de benyttet i Colombo.  Detter litt tid på venteliste for rimeligste prisklasse kunne vi etterhvert motta billetter til kr 7500 pr. pers. - inklusive levering med kurerpost hjem til oss. Flyselskapene var SAS til Paris, og SriLankan Airlines fra Paris og direkte til Colombo.

Reisen til Colombo
Avreise tidlig om morgenen, fredag den 8. februar. Det ble tid til en liten drink før vi gikk ombord i SAS-maskinen som fløy oss trygt til CDG i Paris.  Vi hadde en ventetid på 4 timer i Paris (heldigvis). Maken til rotete flyplass har vi aldri opplevd tidligere. I tillegg var det en god del venting og mye kø for å få sjekket inn til Colombo. Det ble også en del venting for å komme ombord i flyet, og vi lettet nesten 2 timer etter tidsplanen. Flyet og besetningen ombord var imidlertid en positiv opplevelse. Vi hadde god medvind (opptil 250km/t), og reisen ble gjort unna slik at vi landet litt før tiden (kl. 6 lørdag morgen) i Colombo. Der møtte Paul oss sammen med sjåføren og minibussen som var innleid for hele ferien.

Første dag i Colombo
På veien innover til byen fikk vi vårt første møte med trafikken vi hadde hørt så mye om. Ikke bare venstrekjøring, men det var jo biler og trehjulinger over alt. Ingen så ut til å følge noen som helst trafikkregler, men det så ut til å gå bra hele tiden.  

Vi ankom Independence Avenue ved 8-tiden og ble møtt av Anne og hushjelpen Jayanthie. Etter en nydelig frokost ble det litt soving og den første tilvenningen til helt andre temperaturforhold enn det vi er vant til.

Første sightseeing i Colombo
Noen av oss benyttet ettermiddagen til en liten sight-seeing rundt omkring i byen. Vår innleide sjåfør - Jaggath - kjørte oss rundt bl. a. til et elefanttempel (hindu), der vi gikk barbent omkring og så på arbeidet som foregikk. Vi var også en liten tur innom et budisttempel, og fikk oppleve en "slangetemmer" som viste seg fram mot betaling.

Solnedgang ved havet
I kveldingen (ca. kl. 19) dro vi ned til havet i nærheten av Galle Face Hotel. Et stort friområde ligger helt ned til strandkanten, og masse mennesker var der bl. a. for å se på solnedgangen, treffe kjente, leke med barna, kjøpe "fast food" av forskjellig slag - eller rett og slett for å "se på livet".

Etter solnedgang besøkte vi det gamle hotellet - Galle Face - (som ikke har fasaden mot Galle). En gammel, manuell heis ble prøvekjørt, og den engelske stilen beundret. Vi spiste så middag - grillet hummer - på en av hotellets restauranter - SeaSpray. Den ligger nær stranden, og vi fikk faktisk "naturlig salting" av maten.

  Start feriebeskr.

 


 Copyright:  Aud & Olaf Berli            Innhold kan bare gjengis etter tillatelse