Bading og Zoo

Søndag 10. februar.  Dagen startet (som alltid) med varmt vær - hvertfall kjentes det slik for en nordboer som er vant til vinterkulde på denne tiden av året. Planene for dagen var ikke veldig omfattende, og først og fremst lagt opp med tanke på å venne seg til ny døgnrytme og nytt klima. Første post på dagsprogrammet var kaffe på takterrassen. Jayanthie vartet så opp med frokost. Litt norsk mat som vi hadde tatt med stod på bordet. Dessuten var det rikelig med frukt - både kjente slag (som smakte mye bedre enn hjemme, og andre slag som vi aldri hadde sett maken, men som også smakte godt.

Mount Lavinia
Sjåføren, Jaggath, som Paul hadde leid inn hentet oss i minibussen og kjørte oss til gammelt hotell kalt Mount Lavinia. Det lå nede ved stranden et stykke utenfor Colombo sentrum. Bygningen var staselig i gammel engelsk kolonistil, og vi kunne observere hotellbetjening som fortsatt gikk rundt i hvite kortbukser, hvit dressjakke og den karakteristiske, hvite tropehjelmen.

I tilknytning til hotellet var det en fin badestrand vi besøkte. Vi fikk kjent på badevannet som holdt svært behagelig temperatur - kanskje et sted mellom 25 og 30 grader. Bølgene var høye, og spennende å bade i. Det er ingen skjærgård utenfor kysten her, og havet står rett på. Nærmeste land vestover er Afrika som er 4 - 5 timers flyreise unna. Sydover er det ikke fastland før Antarktis!

Som på enhver skikkelig badestrand var det også et par strandbarer her. Etter litt tid i sol og bølger ble behovet for mat og drikke så stort at vi måtte teste hva de kunne servere. Maten var bra, og vi gjorde også vårt første bekjentskap med Sri Lankas lokale øltyper: 3 Coins og Lion Lager. Lunch med drikke havnet på ca. 300 - 400 rupies, d.v.s. ca 30 - 40 kroner. Utover ettermiddagen pakket vi sammen og satte kursen mot sjåføren som ventet.

Zoo
Turen gikk inn til Colombo igjen, og et besøk på byens Zoo. Massevis av både kjente og ukjente dyr var å se. På grunn av den gode temperaturen var det ingen dyr som hadde bur innendørs. Det var heller ikke bare dyr i fangenskap å se. Av og til kunne vi observere slanger og små øgler som krysset gangveiene. Til slutt var det elefantdans i dyrehagen. Flere elefanter gjorde kunster omtrent som på Sirkus.

Italiensk restaurantbesøk
Siste post på søndagens program var middag på en italiens restaurant kalt Il-Ponte. Som mange av de øvrige spisestedene var lokalet omtrent like mye ute som inne. Den gode temperaturen gjør at behovet for vegger, dører og vinduer er mindre enn det vi er vant til hjemmefra.

Vi var imidlertid ikke særlig heldige med denne restauranten.  Maten var bra - når den endelig kom. Etter hovedretten ble det igjen masse venting, og vi bestemte oss til slutt for å ta kaffe og cognac på takterrassen hjemme. 

PowerCut og myggnett
En av de mange tingene vi måtte venne oss til i dette landet var strømutkobling hver kveld. Dette skjedde til bestemte tidspunkter etter et program som varierte fra dag til dag. Under vårt besøk varte utkoblingen fra 2 til 2.5 timer hver kveld. Anne og Paul hadde skaffet seg et aggregat som ble benyttet. Denne leverte imidlertid ikke nok strøm til å drive air-condition maskinene, og det ble derfor gjerne til at man ventet med å krype til køys til strømmen hadde kommet tilbake og ac'en hadde fått temperaturen passe lav. 

En annen, uvant ting var å ha myggnett over senga. Selv om faren for malariamygg er svært liten i Colombo og området omkring, finnes det andre myggarter som man med fordel kan unngå.

  Start feriebeskr.

 


 Copyright:  Aud & Olaf Berli            Innhold kan bare gjengis etter tillatelse