Spice Garden og Kandy

Torsdag 14. februar.  Denne dagen skulle vi dra sydover og oppover til litt høyere strøk i landet - til Kandy - landets kulturelle "hovedstad". Avreise fra hotellet var bestemt til kl. 11, og Arne og Olaf bestemte seg for å prøve A......a massasje som Kandalama er berømt for. Full kroppsmassasje i nesten en time, med rikelig av velduftende oljer, kostet Rs 600 - altså ca. kr 60. 

Highland Spice Garden
Vi hadde planlagt å kjøre direkte til Kandy, slik at vi fikk litt tid i byen i løpet av ettermiddagen. Da vi hadde kjørt en stund, og vi hadde begynt å ønske oss en liten pause, svingte Jaggath plutselig inn på en liten parkeringsplass ved veien. "Spice Garden" foralte han. Dette var en av de tingene som stod på lista over ting å få med seg, og Jaggath visste tydeligvis hvor de beste (mest lønnsomme) stedene var. Vi ble møtt av en hyggelig fyr som gjerne ville vise oss omkring i hagen. Ettersom vi ikke hadde planlagt akkurat dette stedet og var interessert i å komme oss til Kandy før det ble for sent, presiserte vi at det måtte bli en kort omvisning. "No problem" fikk vi beskjed om. Etter en tur i hagen kom vi fram til en  plass - et gulv med tak over - der vår guide fortalte om hva mange av de urtene de dyrket kunne brukes til. Han understreket at han ikke var interessert i å selge noen produkter - bare informere, og informasjonen var gratis. Som et slags "alibi" for dette fortalte han at han var utdannet massør og jobbet for FN, i verdens helesorganisasjon (WHO). Da vi nevnte at lederen for denne organisasjonen kom fra Norge, fikk vi til svar at "joda, ham har jeg møtt en gang". Det ble ikke til at vi avslørte at det egentlig skulle være en "hun".

Vår guide demonstrerte kremer for hårfjerning, oljer for massasje, miksturer for slanking og senkning av kolesterol samt forbedring av potens og utholdenhet. Damene fikk en runde med gratis massasje av ansikt, makke og skuldre.  Han gjorde rett og slett en god jobb for å presentere produktene.  Hvis vi ønsket det, kunne han vise oss et utsalg - et apotek - som de hadde på området. Han kunne til og med sørge for litt "discount" hvis vi ønsket å handle der.

Da omvisningen og massasjen var ferdig måtte vi selvsagt en tur innom utsalget. Der glemte vi alt vi måtte ha lært om lureri, humbug, uvirksomme naturmedisiner etc. Vi glemte også guidens tilbud om å skaffe oss "discount". Vi gikk rett og slett berserk med Visakort og kontanter, og handlet for nærmere 50.000 rupies tilsammen! 

Under omvisningen hadde Jaggath (motvillig) fortalt Paul at han,på slutten av året, fikk litt godtgjørelse  fra de stedene han tok med seg turister til. Han får nok en fin bonus fra Highland Spice Garden i år!

Kandy
Byen er kjent for "Tanntempelet" som er svært kjent Buddhistiske tempel. En tann fra Buddha oppbevares i tempelet. Videre er byen også kjent for sin nasjonaldans "Kandydans". I Kandy stod besøk i tanntempelet og Kandy-dans på programmet. Motivasjonen for å se flere templer var imidlertid ikke den sterkeste, og vi bestemte derfor at vi hoppet over besøk i tanntempelet. Jaggath syntes nok at det var et dårlig valg å ikke besøke denne helligdommen når vi likevel var så nær.  Kanskje hadde han rett......?

Etter å ha sjekket inn på hotell Topaz dro vi i steden på Kandydans. Dansere i fargerike kostymer danset til flere slags trommemusikk. Ifølge Anne var ikke disse danserene av ypperste klasse, og tempoet derfor ikke til å bli imponert av. Det ble imidlertid en interessant opplevelse. Som avslutning på programmet var det "fire-walking" utenfor lokalet. Unge gutter blåste flammer, og gikk på brennende kull som det ble helt parafin på. Da oppvisningen var ferdig måtte Olaf vise de andre at han også kan gå på glødende kull. Det ble ingen brannsår eller blemmer...

Hotell Topaz var et bra hotell som lå på en høyde med fin utsikt over byen. Prisen var også grei. Ca. kr 300 pr. par - inklusive forkost og middag.

Dette var "Valentine's Day", og dette skulle feires på hotellet. Arrangementet i hotellets toppetasje var imidlertid temmelig støyende og dårlig besøkt. Aud, Marit og Arne tok derfor tidlig kveld, mens "den harde kjerne" - Paul, Anne og Olaf tok en velfortjent drink på takterassen.

  Start feriebeskr.

 


 Copyright:  Aud & Olaf Berli            Innhold kan bare gjengis etter tillatelse