Hunans Falls og Nuwara Eliya

Fredag 15. februar.  En rolig start på dagen med tur til Hunans Falls. Dette er et hotell som ligger høyt og fritt, et stykke utenfor Kandy. Stedet har et rikt fugle- og dyreliv, og er omgitt av et nydelig parkanlegg. Det var godt og avslappende å bare kunne rusle rundt omkring og bare se på omgivelsene. De av oss med litt kunnskap om norske potteplanter kunne fortelle at her fant vi de ville utgavene av de plantene vi kjente fra vinduskarmen hjemme (i en lit annen størrelse...) Besøket Ved Hunans Falls ble avsluttet med lunch på hotellet. Deretter gikk turen - via Kandy igjen - oppover i høylandet mot Nuwara Eliya (uttales Nurelia).

Nuwara Eliya
Veien var både smal og svingete - uten rekkverk - og gikk gjennom tilsynelatende endeløse områder med teplantasjer. Åsside etter åsside var dekket av disse buskene som er grunnlaget for den kjente Ceylon-teen. Vi stoppet for beinstrekk noen ganger, og ankom Grand Hotel ved 6-tiden. Selve byen ligger på 1500 - 2000 meter over havet, og har et klima som er helt forskjellig fra det vi hadde vent oss til i lavlandet.  I byen kunne vi observere folk med tykke boblejakker og toppluer (mens vi gikk i shorts). Temperaturene var omtrent på norsk nivå, og om kvelden ble det såpass kjølig at langbuksene måtte på.

Auds fødselsdag
Dette var Auds store dag. Fødselsdagen skulle feires på hotellet, med middag og det som hører til i et skikkelig fødselsdagsselskap. Først en liten tur i baren, med en apertiff. Aud fikk et fint bilde med Lanka-motiv i presang fra Paul, Anne, Arne og Marit. Olaf hadde ikke ordnet egen presang, og stilte opp med selvlaget gavekort på ørepynt.

I spisesalen var det et orkester som sørget for musikk under måltidet. De ble selvsagt tipset om Auds fødselsdag, og spilte flere sanger ved bordet. Det ble også tatt bilder av bursdags"barnet" sammen med orkesteret. Etter måltidet gikk turen ned til baren igjen, der underholdningen bestod av nydelig saxofonmusikk. Vi hadde hele lokalet for oss selv, og hadde det riktig trivelig. Det ble riktignok litt problemer for bartenderen da vi skulle bestille Cognac til kaffen. Vi hadde erfart at mange (de fleste) drinkene vi hadde bestilt tidligere var på kun 2,5 cl. Det hadde derfor blitt vanlig at vi bestilte en "dobbel" eller "large one". Etter en stund kom bartenderen og lurte på om vi kunne akseptere to ulike typer Cognac. De hadde ikke nok av den vi hadde bestilt - Camus VS. Det var bare litt over 1/2 flaske igjen, og det ble for lite til de 6 "doble" vi hadde bestilt. Standardstørrelsen var nemlig på 5 cl, og den store på hele 10 cl (1 dl) !!

  Start feriebeskr.

 


 Copyright:  Aud & Olaf Berli            Innhold kan bare gjengis etter tillatelse