Shopping og Tea Factory

Lørdag 16. februar.  Vi hadde bestemt oss for en handlerunde i markedene i byen. Mulighetene for gode kjøp av klær og mange andre varer var fristende. Vareutvalget i "handlegaten" var stort og variert, selv om butikkene var litt uvante. Olaf kjøpte seg en Helly Hansen fleece jakke til kr 90, og 4 skjorter til i alt kr 280. Marit og Aud kjøpte hver sin håndveske og bag til henholdsvis kr 70 og kr 45. Marit og Arne forsøkte Tuk-tuk (trehjuling) tilbake til hotellet, det samme gjorde Aud og Olaf Turen tok bare noen få minutter, og prisen var ca 5 kr.

Aud valgte så å slappe av på hotellet, og hadde lunch og full "body massage" der. Vi andre dro for å besøke en teplantasje og tefabrikk. Jaggath visste om et bra sted, og kjørte oss til Pedro's Tea Estate. For noen få Rupies fikk vi en interessant omvisning på fabrikken. Guiden forklarte hvordan produksjonen foregikk, helt fra tebladene ble plukket til store sekker med te var klar for transport til auksjon i Colombo. Produksjonsprosessen er lang og omfattende, men gjennomføres likevel i løpet av ett døgn etter at bladene er plukket.

Først tørkes tebladene noe. Temperaturen er svært viktig i denne prosessen. Er bladene for fuktige, tilføres varmluft under tørkeprosessen. Bladene blir deretter knust, slik at luft kan komme til. Luften gjør at enzymer i bladene starter en oksydasjonsprosess som utvikler smaken. Deretter tørkes teen ytterligere før den sorteres og pakkes.

Etter omvisningen fikk vi servert smaksprøver fra den lokale prodkusjonen. Vi kjøpte også med noen pakker med ekte Pedro's Ceylon Tea. Pedro's Tea Estate er bl. a. kjent for tetypen "Lovers Leap" som er oppkalt etter et høyt fossefall i Nuwara Eliya.

Veien gikk så til "Tea Factory Hotel" som er et hotell / restaurant i en nedlagt tefabrikk. Der ble det lunch før turen gikk tilbake til Grand Hotel. Aud og Marit dro en tur for å handle, mens vi andre ble på hotellet. Møbler i gammel stil i hagen, samt kelnere som vartet oss opp, gjorde at vi kanskje følte oss litt som velstående engelskmenn i tidligere tider kan ha gjort. Utover ettermiddagen tok Olaf og Paul et slag biljard (snooker), der Paul vant stort. Seieren skyldtes ikke først og fremst godt spill, men at Olaf gjorde alt for mye feil.....  Kanskje det ikke ble nok "siktevann"??  Kvelden ble avsluttet med middag på hotellet ("set menu" med mange retter).

  Start feriebeskr.

 


 Copyright:  Aud & Olaf Berli            Innhold kan bare gjengis etter tillatelse