Nuwara Eliya, Kitulgala og hjem igjen

Søndag 17. februar. Reisens lengste etappe - fra Nuwara Eliya tilbake til Colombo skulle gjennomføres. Vi hadde egentlig tenkt å kjøre tilbake til Kandy, og derfra til Colombo, men Jaggath mente at det var mer fornuftig (bedre vei og kortere kjøretid) dersom vi kjørte en vei direkte fra Nuwara Eliya til Colombo. Slik ble det. Vi startet ved 9-tiden og kjørte nedover massevis at skarpe, smale svinger. Etter en liten stund ville vi stoppe for å kjøpe noen vannflasker. Jaggath ville samtidig gjøre noen private innkjøp, og stoppet ved en grønnsakhandler i en liten landsby vi passerte. Han kom tilbake med to store bæreposer, fulle av flotte grønnsaker. Prisen var under 30 kroner!

Kitulgala
Vi stoppet på en koselig restaurant langs veien for å spise lunch. Navnet Kitulgala betyr neppe noe for de aller fleste - og det gjorde det heller ikke for oss. Jaggath fortalte imidlertid at dette var stedet der deler av filmen "Broen over Kwai" ble spilt inn. Restauranten hadde flere bilder fra filmen som dekorasjon på veggene.

Et bare et par kilometers kjøring stoppet vi igjen for å ta selve stedet der broen ble bygget i øyensyn. For oss som har sett filmen noen ganger var det ikke vanskelig å kjenne igjen både elveløpet og steinene langs elvebredden. I elven var det nå et yrende badeliv. Jaggath fortalte at den veien vi kjørte ble benyttet av folk som besøkte øyas høyeste fjell - Adams Peak - i helgen. På veien tilbake til Colmbo var det vanlig å stoppe for å bade. Elven, som egentlig heter Kelani Ganga, er også et yndet sted for elvepadling / rafting.

Hjemme igjen!
Litt etter kl. 16 kjørte vi igjen inn ved Independence Avenue og kunne lesse ut bagasjen. Jaggath fikk en velfortjent bonus for turen (Rs 1500 fra hver familie). Dette tilsvarer omtrent det samme han hadde i lønn fra arbeidsgiveren sin.  Kvelden ble ellers tilbragt på takterrassen med pizza, øl og aquavit.

 

  Start feriebeskr.

 


 Copyright 2003:  Aud & Olaf Berli            Innhold kan bare gjengis etter tillatelse