. . . . . Auds sider


Aud S. Berli
Spydebergvn. 242
N-1816 SKIPTVET
Tel. +47 92 60 94 48
Email: aud@berli.no


Hjem
Hjemmet vårt
Familien vår
 
 
 
 
 
John Eatons bok om Reverse Therapy
Bokbestilling
 
 
 
www.berli.no
 
 

John Eatons bok - Reverse Therapy Prosessen

Her følger innledningen til Dr. John Eatons bok om Reverse Therapy. Boken er tilgjengelig på norsk og kan bestilles fra disse sidene.

Carrie kom for å treffe meg etter å ha vært plaget av kronisk utmattelsessyndrom (CFS) i atten år. Da hun kom inn på mitt kontor, var hun trettiåtte år gammel, men så ut som om hun var femtifem. Hun var svært deprimert, men det som var verre enn depresjonen, var symptomene hennes. På grunn av muskellidelser hadde hun konstant smerter som aldri ga henne hvile. Hun var plaget av hodepine og kvalme, og hver gang hun reiste seg opp, hadde hun problemer med å holde balansen. Dette var årsaken til at hun alltid gikk ved hjelp av to krykker. Men verst av alt var utmattelsen. Hun fortalte meg at det sjelden gikk en dag uten at hun følte seg tappet for energi. Hun følte seg så trett at alt hun ønsket å gjøre var å sove, og når hun sto opp, å gå tilbake til sengen og prøve å sove igjen. Men søvn ga henne ingen hvile, for hun følte seg oftest like trett etterpå som hun gjorde på forhånd. Hun fortalte meg at hun ikke hadde noe liv, for den ene slitsomme dagen fulgte den andre uten at hun hadde noe annet å se frem til enn smerter og utmattelse. Hun hadde ingen jobb, og selv om hun hadde barn og ektemann, hadde hun lite samvær med dem, - utover den korte tiden hun kunne avse til dem mellom utmattesesanfallene.

Etter fire timer med Reverse Therapy hadde Carrie, som hun selv sa det, "fått livet sitt tilbake". Symptomene hennes var borte. Til hennes families store overraskelse hadde hun begynt å løpe i tjue minutter hver dag (og hadde begynt å gå ned i vekt), hadde begynt å gå i selskaper, organisere handleturer og å kjøre overalt. I tillegg hadde hun begynt å se seg om etter en jobb og håpet å oppfylle sin livslange drøm om å arbeide i en stilling innen dyrevern. Hun var fullstendig fri for smerte, og hennes energinivå så ut til å være skyhøyt. (Det var antagelig normalt, men etter år med utmattelse, føltes det slik!)

Med sterke følelser fra begges side, fortalte jeg Carrie at behandlingen hennes var over og at hun kunne gå i gang med resten av livet sitt.

Hvordan kunne helbredelsen være mulig? Å gi en forklaring på dette, var årsaken til at denne boken ble skrevet. Hvis du som leser denne boken har fått diagnosen kronisk utmattelsessyndrom (CFS), ME (myalgisk encefalopati), fibromyalgi eller såkalt postviralt utmattelsessyndrom, kan du også finne ut hvordan Reverse Therapy kan få deg tilbake til god helse.

Reverse Therapy er i all vesentlighet en enkel prosess, der folk kan lære å lytte til Bodymind og forstå den virkelige årsaken til at Bodymind trenger å produsere symptomer. Denne prosessen med å få innsikt går side om side med å forkaste de mange gale og forvirrende idéene folk har fått om sykdom, tilfriskning og god helse.

Den gale informasjon som er gitt til de som lider av disse sykdommene, - for eksempel at de er forårsaket av ukjente virusinfeksjoner, eller i motsatt fall, at de er kamuflerte former av depresjon, er en av grunnene til at det har tatt så lang tid å finne en behandling. For ingen av synspunktene er riktige. En av mine mål med å skrive denne boken er å fortrenge mysteriet omkring disse tilstandene og å forklare den virkelige årsaken. Med en gang årsaken er forstått, blir behandlingen enkel.

Mange mennesker med ME, CFS eller FMS lever livet sitt i frykt, frustrasjon og desperasjon, ikke bare fordi de strever med å håndtere tilstanden sin, men også med utbredt ignoranse og mangel på tilgjengelig hjelp. Alt for ofte blir sykdommene deres avvist, eller, - hvis de blir tatt alvorlig, blir de fortalt at det ikke er noe å gjøre for dem.

Oppfatningen om at symptomene på ME, kronisk utmattelsessyndrom og fibromyalgi "sitter i hodet", er et eksempel på ignoranse. Som vi skal se, er dette langt fra å være tilfelle. Symptomene er faktisk skapt av kjertelforandringer i kroppen og er absolutt svært reelle. Disse hormonelle forandringene er igjen utløst av signaler fra den følelsesmessige hjernen, som er Bodyminds egen kommandosentral.

Et viktig tema i denne boken - og faktisk nøkkelen til å forstå Reverse Therapy - er at vi må lære å forkaste vår kulturs overdrevne vektlegging på Headmind og isteden være mer oppmerksom på Bodymind, den følelsesmessige, beskyttende funksjonen som arbeider gjennom kjertelforandringer i kroppen for å signalisere nødssituasjoner. Den virkelige forklaringen på tilstandene som er nevn ovenfor, så vel som mange andre, ligger i å forstå at de ikke er mentale eller forårsaket av virus, men måter Bodymind forsøker å kommunisere med oss på om truende situasjoner, og for å oppmuntre oss til å løse dem. Når vi gjør dette, blir de viktigste vilkårene for å få tilbake helsen gjenopprettet.

Jeg har lært, arbeidet og eksperimentert med idéene i denne boken siden 1996. Jeg vil helst gjøre det klart at ingen av ingrediensene som trengs for å utvikle Reverse Therapy er nye, selv om syntesene er det, og også den unike steg for steg behandlingsprosessen.

Jeg har tilegnet meg mye kunnskap som har hjulpet meg underveis, fra mine mange læremestere. Blant disse vil jeg nevne: Ray Keedy, John Grinder, Bill O Hanlon, Stephen Gilligan, Ernest Rossi og han som står bak oss alle, Milton Erickson. Jeg har også lært mye av Wilhelm Reich, Fritz Perls og Eugene Gendlin. Jeg står i stor takknemlighetsgjeld til alle disse. Uten dem hadde ikke Reverse Therapy blitt til.

 

John Eatons bok
- på norsk!Innholdet på disse sidene
må ikke gjengis uten
tillatelse fra
Aud Berli
{right-bottom}

Aud S. Berli, Spydebergveien 242, 1816 Skiptvet